SARIS PYSSELBLOGG

Senaste inläggen

Av Sari - 6 december 2010 06:00

Idag är det verkligen Finlands dag. Jag firar på mitt lilla vis genom att visa er några finska kort bland andra kort.


Här delar jag också med mig utav några tips och tricks, när det gäller att använda "allt" papper när man stansar ut en form med t ex Spellbinders.


Ofta får jag mycket spillpapper... Och så skall jag utmanas med att förvara dem. Eller slänga dem. Oftast blir det att jag sparar...


Men för att verkligen få användning för allt, kanske denna metod kan vara bra...


Inte för att den är unik på något sätt...


Av Sari - 5 december 2010 13:21

Snacka om att få sitt lystmäte om man får tag i dessa stämplar hos Gina K Designs.


            


Av Sari - 5 december 2010 10:01

När jag tittar tillbaka på det här året, inser jag att jag vuxit, både på bredden - men också pysselmässigt :-).

Jag har provat på saker som jag bara drömt om att våga göra, och jag har haft väldigt roligt när jag gjort det. Jag tänker främst på vintage, distress art, askar, halloween- och juldekorationer m m ...


Nu känner jag att det är hög tid att lära sig färglägga med vattenfärger. Sagt och gjort.

Här kommer en instruktionsvideo som jag hittade på youtube. Kanske kan den hjälpa mig att våga ta steget... Personen i fråga kallar sig för ChrissyLoves2Draw...


Av Sari - 4 december 2010 06:00

Skynda dig till Scrap & Hobbys blogg för att lämna en kommentar. Kanske är det just DU som vinner något idag :-).


...


Jag har maskat fram ängeln på tagen, genom att stämpla upp den en gång på ett annat papper och sedan klippt ut det. Jag har satt på det tillfälligt på tagen, medan jag arbetat in en blå-grön ton med distressfärger.

Därefter har jag stämplat med den superfina stämpeln ... julkram... från Reprint.

Du ser även Artemios notstämpel, Inkidos Splash- och Tim Holtz lilla fjärilstämpel på tagen.


 


Baksidan ser ut som ett gammalt vykort. Jag har tagit Artemios carte postale-stämplar till min hjälp. Därtill har jag fortsatt med Inkidos Splash, 24:12 och ett gammalt brev...


  

Av Sari - 3 december 2010 06:34

Jag såg länken på facebook och tänkte att jag kanske också skulle ge det hela en chans. Om du vill, får du gärna rösta på mitt bidrag.


Det är det här bidraget som jag deltar med:


  

Av Sari - 2 december 2010 21:00

Eeeeee... Undrar hur många gånger jag säger det i denna video :-)..


...


Om du gillar kortvikningar lika mycket som jag, bör även du få ditt lystmäte här :-).


Av Sari - 2 december 2010 06:46

Så här dags på året, när det snart är Finlands självständighetsdag, blir jag påmind om min finskhet. Och när jag undervisade i finska på Medborgarskolan, brukade jag alltid avsluta terminen genom att bjuda eleverna hem till mig så att de skulle få smaka på god finsk mat och/eller sötsaker.

Det var riktigt mysigt att avsluta 12 veckors studier med finsk musik och trevligt sällskap.


Fram till slutet av 90-talet, fanns det flera finska mataffärer att åka till här i Göteborg, bl a i både Angered och Gamlestaden, men numera har vi bara en enda att nöja oss med, och den ligger på Hisingen (Nansengatan 2 ("bakom" backaplan, i ett rosa hus - med kaféet Rosa Mi (känt för sina goda räksmörgåsar...)).


Här är affären.


(När jag bodde i Borås, fann jag mina godsaker på Druveforsvägen 21.)


Affären heter rätt och slätt Makkarakauppa (korvaffären). På ren svenska kallar man det för Finska mataffären.


De har öppet från onsdag till fredag mellan 10-18 och på lördag mellan 10-14.


Nu när jag själv jobbar enligt affärstiderna, är det svårt att hinna med att besöka den finska butiken. Kanske skall jag ta mig dit idag, när jag tack vare en kurs på kvällen, nu har en senare start på dagen :-). Eftersom suget efter Koskenlaskija-ost, maksalaatikko, finskt grovt rågbröd, korv, godis och muminläsk med smultronsmak m m gör sig påmint, blir det nog svårt att låta bli :-).


Om du blir lika nyfiken/sugen som jag, skall du tänka på att ta med dig kontanter, då de inte kan ta betalt med betalkort.


Om du vill beställa något speciellt, kan det vara bra att ringa i förväg på 031-23 97 22.

Av Sari - 2 december 2010 06:30

På en av kortmakarmarans utmaningar skulle man använda sig av minst en ängel på sitt alster. Man kunde välja mellan att göra ett kort eller en layout.

Jag ville göra något vackert som jag ville skicka till en kvinna vid namn Tuula i Finland, varför jag valde att arbeta med ängel-vintagebilden med två änglar. Jag tänkte att jag skulle hålla tavlan i lite ljusare färger, bara för att bryta mönstret från mina, annars, bjärta färgval.


Wellpapp till bakgrunden dock, var ett måste :-).


  


Jag målade på med Tim Holtz Crackle Paint i både vitt och mässing och lät det torka. Sedan strök jag med någon brun distress-dyna runt kanterna för att få lite konturer på det hela.


Jag valde att jobba med Ringdans - Frjödefull jul och Pratstund - Skall vi ta en fika från Maja Design, och jag gjorde ett väldigt enkelt upplägg på det hela genom att stansa ut en form med Spellbinders stans labels seventeen (17). Därefter skar jag till en bit papper som jag kunde ha på höjden bakom, och för att bryta det monotona, valde jag att stansa ut en cirkel med Spellbinders lacey circle och en vanlig cirkel.


Jag använde Tim Holtz Tiny Attacher för att nita dit de dekorativa papperen på wellpappen, helt enkelt för att säkerställa att inte limmet luckras upp med tiden... För tanken min är, att Tuula skall kunna använda denna dekoration, år efter år, om hon så önskar :-).


Jag satte ett metallhörn i vänster övre hörn på ängelbilden. Jag har också veckat ett spetsband längst ned på bilden och fäst det med små små häftklamrar.


  


Jag stämplade uttrycket God Jul på finska - som ju heter Hyvää Joulua (ju längre ä-ljud - desto bättre :-)... ), på var sin bit papper och hängde det i det prickiga dekorbandet. Stämplarna som jag använt kommer från Inkadinkado. De finns i två olika utföranden. Ett paket med gemener (små bokstäver) och versaler (stora bokstäver). De kommer snart tillbaka till Scrap & Hobby...


Som avslutning ville jag använda mig av de små små cirklelstansarna ännu mer, varför jag beslutade mig för att skriva uttrycket "Enkeleitä, onko heitä?" (Änglar, finns de?).


Jag har en förkärlek att skriva att med gemener. Och visst ser bokstäverna och de utstansade cirklarna ut som om de var tangenter på en gammaldags skrivmaskin :-).


  


Som avslutning, valde jag att dekorera med blommor (jag gillar speciellt sprötblomman som syns bakom den guldbruna gardenian), pärlstrån samt en metallängel.

Minst en ängel var det ju :-)!


Psst!

Alla varor, förutom de små små cirkelstansarna, finns hos Scrap & Hobby.

Här ser du den i filmformat också :-).

PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

KALENDER

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011
>>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Hagaplan