SARIS PYSSELBLOGG

Senaste inläggen

Av Sari - 13 november 2010 07:38

Den här morgonen hälsar jag på hos Rimna. Min idol! Hon har en otrolig talang för färgläggning, för att inte tala om hennes fantastiska färdiga alster... Och så gillar hon ju stämplarna från the Greeting Farm.

En tjej helt i min smak!!!


Ett bra sätt att börja morgonen på, måste jag säga...


...


Hon har haft kurs där hon gjort en papperssko, och hon visar oss oxå vägen vidare till mallen för denna vackra sko. Artful affirmations heter den bloggerskans blogg... Och den är säkerligen värt att lägga ned tid på... Kanske redan imorgon...

Av Sari - 13 november 2010 01:00

Vi hade ÖPPET HUS i slutet av oktober hos Scrap & Hobby, och då valde jag att visa hur man kunde göra en liten canvastavla med julmotiv. (Den här mäter 10 * 10 cm).


     


Jag använde mig av Inkidos julpapper från serien Christmas elegance med hjärtan och diamantmönster samt blått papper med snöfall.


Den observante ser också att jag stämplat med Inkidos stjärn-bakgrund-stämpel på några ställen, samt att jag smutsat ned papperet med Timpans Tea Dye-distressdyna.


Det var riktigt kul att kombinera dem med Tim Holtz olika stansar Heart Wings och Regal Crest. (Mina favoriter den här hösten...)


Vingarna "bara råkade" bli utstansade i vit wellpapp. Well... (:-)...) Wellpapp är ett av mina favoritmaterial... och jag gillar att det finns att få olika strukturer och färger!!!Jag har också stämplat uttrycket "Nu är det jul igen" från ett clear stamp-stämpelset med jultema från YouDo.


Ibland när man använder clear stamps, kan man få varierat resultat. Den här gången valde jag en stor stämpeldyna från VersaFine. Färgen heter Onyx black.

Jag ser alltid till att ha en fräsch stämpeldyna hemma (med hjälp av en liten refill-flaska), helt enkelt för att den alltid ger ett superbt avtryck samt att den är lätt att stämpla med. Den gör mig således aldrig besviken.


...


För att du inte skall missa chansen att göra ett annat julprojekt på vårt nästa ÖPPET HUS, kan du komma till butiken mellan kl 18:00-20:00 tisdagen den 30 november, för att göra ett enkelt julkort, helt gratis.


Skriv upp datumet i din kalender, så att du inte glömmer av det i för-julstöket, för nu går det undan, kära pysslare. 


Therese, en superduktig tjej från Reprint (en av våra återförsäljare) kommer och hälsar på och visar er hur man kan göra ett enkelt julkort samt lite grand om hur man kan jobba med adressetiketter - s k tags.

Av Sari - 12 november 2010 06:30

Juuul, juuul, strååålande juuul....


Well, nu är Scrap & Hobby fylld av julpapper... Och det känns skönt, måste jag säga!


Nu har vi fyllt på med nya högkvalitativa dubbelsidiga julpapper från både Maja design och Pion design.


Jag tycker dock att bilderna inte gör dem rättvisa, varför jag valde att göra en film om dem. Jag hoppas att du gillar dem precis lika mycket som jag. Eller kanske ännu mer :-).
Du hittar papperena under nyheter vecka 45 eller under respektive kategori under papper - mönstrade...

Av Sari - 12 november 2010 06:23

Här kommer en liten guide på hur du fixar till det där med trekanterna i cirklarna.


Sen har jag fått lära mig att Sizzix tydligen har en stans för just detta ändamål... Tack för det Katie!

Den enda nackdelen jag ser med det är väl att man blir begränsad till just en storlek, men om man gillar den storleken, är det ju toppen att få cirklarna utstansade och förskårade :-). Allt för att spara tid...


Men fördelen är givetvis att veta HUR du viker till trianglarna, för att kunna göra bollar i vilken storlek som helst :-).Jag lägger upp min video en gång till på hur du fogar ihop alla delarna här nedan.Av Sari - 11 november 2010 22:29

Hoppsan, det var visst ett vardagsrum bakom och under allt bröte... Ja, det har ju varit ett smärre mayham hos mig i nästan heeeela lägenheten sedan sommaren, men nu, känner jag att det är läge att fixa till mysfaktorn i hemmet.

Det kan givetvis ha att göra med att mässor och annat extraordinärt börjar lida mot sitt slut och att jag faktiskt orkar fokusera på något annat än mitt underbara arbete :-).


Här får du en första bild på hur det ser ut i soffan om dagarna...


  


Massor av kuddar i olika färger finns där för att, förhoppningsvis tona ned det röda något. Den som är observant, känner säkerligen igen de åtta år gamla gardinerna från Indiska. Jag investerade i dem när jag flyttade in i lägenheten för lika många år sedan. Gardinerna fick hänga med under det första året, men sen ville jag ha paneler.

Nu när jag är på ett förändringshumör, mindes jag de kära gardinerna från Indiska, varför jag valde att plocka fram dem. I dem finns det flera härliga höstiga färger, och det är dem jag försökt plocka upp i kuddfodralsfärgerna :-).


...


När jag släcker ned, blir det ganska mörkt i rummet. Jag tror att du kan se mina nya kärlekar... Två ugglor och en fräck trapp-värmeljuslykta. Ugglorna hittade jag hos NORDIK igår - tack vare en annons i Metro. En sån tur att jag råkade bläddra i den just i förrgår!

Och spiraltrapps-lyktan hittade vi hos Chillli i Borås. Det var dock den sista, så försök att få tag i den någon annanstans, om ni gillar den :-).


  


Här ser du en av ugglorna på närmare håll:


  


De är 25 cm höga, så det är rejäla rackare... Och det är väl det jag gillar, istället för att ha mängder med smådekorationer. Och visst är det käckt att ha ugglan - både som prydnad och som ljus- och värmekälla :-).


Och så här ser det ut med allt på mitt side board när det är full belysning i hemmet:


  


Ho hoo till er alla :-).

Av Sari - 9 november 2010 22:46

Som jag sagt tidigare, är det pysselloppis den 20 november i Föreningen Nordens lokaler.


Här kopierar jag den tidigare texten, så att även DU har chansen att planera in detta "en gång per år"-tillfälle :-).


Loppis med stämpel- och scrapbooking-tema i Göteborg lördagen den 20 november kl 11-15


Man samlar lätt på sig mycket material genom åren och visst finns det grejer du sällan eller aldrig använder...

... Stämplar som verkade så kul när du köpte dem, men som sedan blivit liggande?

....Stora förpackningar med blommor, eyelets eller brads som du bara kommer att använda en bråkdel av och som du hellre kan dela upp och sälja hälften av till någon annan?

.... Papper i massor, hela ark eller spillbitar, som ligger och samlar damm?

... Band och garner?

... QK-dies som du inte använder?

... Andra hobbytillbehör som du tröttnat på eller kanske bara vill byta mot något annat? Nu har du chansen att träffa likasinnade hobbyfantaster och sälja grejer som du inte behöver, nytt eller begagnat! 

Lördagen den 20 november kl 11-15 anordnar vi en loppis. Vi håller till i Föreningen Nordens lokaler på Viktoriagatan 15 E i centrala Göteborg (Vasastan) och räknar med att det finns plats för 10-15 ”säljare”. Var och en får ett bord till förfogande.


Först till kvarn ...

 

Loppisförsäljningen görs av privatpersoner, inga företag är inblandade. Det är smidigast om allt är förpackat och prismärkt i förväg och köparna betalar direkt till respektive säljare.

Det kostar 50 kr att vara med. Vi kommer även att arrangera försäljning av fika.

Intäkterna + bordshyran går till Föreningen Norden.

Är du intresserad av att vara med - anmäl dig till yvonne[snabel-a]ynhd.se senast den 10 november.

 

Yvonne, tfn 0704-40 03 02
Sara/Sagam, tfn 0736-55 55 53

Ingrid/Inola, tfn 0707-80 61 68

Och du som är nyfiken och vill komma och fynda behöver bara dyka upp den 20 november.

 

Jag hoppas att vi ses där...

Av Sari - 9 november 2010 19:18

Lite dagboksanteckningar (o-organiserat pladder) om min dag...


När jag vaknade fick jag syn på att snön yrde. Jag fick genast dåliga vibbar och puttrade till mig. Jag intalade mig själv att jag inte ville eller vågade ge mig ut och köra bil med sommardäck. Jag försökte få tid för däckskifte, utan framgång. Givetvis. Det fattar ju vem som helst...


...


Sambon slutade tidigare idag för att vi skulle åka iväg och fixa med reservdelar till hans cykel... Japp, du läste rätt... Han cyklar till och från jobbet - i ur och skur... förutom när det är punka förstås... vilket det är rätt så ofta... Nu har han lagat framdäcket för femte gången...

Åter till att sambon kom hem... Han sade att det inte var så farligt mycket snö på vägarna, så det var ju bara till att ge sig iväg...

Vi började med ett stopp på Klädkällaren för att returnera panelgardiner med klockor och kugghjul. Japp, du läste rätt... Helt och hållet i Tim Holtz-stil. Men eftersom de var vita i botten, passade de inte till mitt hushåll.

Sen styrde vi kosan mot Emmaus för att skänka bort lite kläder, tyger, lakan m m. Det blir lätt att man samlar på sig för mycket....


...


Jag som älskar indisk mat, hade målet instället på att få smaka på härlig curry... Men det ena gav det andra... Någon restaurang var stängd och jag iddes inte åka runt hela stan för att komma till en restaurang. På vägen till cykelaffären fick vi syn på bufférestaurangen vid ElGiganten på Backaplan. Vi beslöt oss för att ge det en chans. Men det skulle vi kanske inte gjort :-(. Det får inte mer än en tvåa av mig. Fördelen med att maten inte är av toppklass är kanske att man inte föräter sig i alla fall :-). Ända sedan jag smakat på thailändsk mat i Ullared - i huset jämte Net On Net - kan inget mäta sig med det...


...


Well, efter att sambon fått tag i dubbdäck till cykeln och att jag faktiskt insett att vi gemensam tid - fick jag lust att åka till Magnolia i Borås... Han var lite rädd för att det skulle finnas mer snö där än i Götet, men jag var övertygad. Magnoliabesök skulle det bli, kosta vad det kosta ville...

Borta var rädslan för att gå ut i snöstormen, när chansen att besöka en av de finaste pysselaffärer uppenbarade sig.


Holy Moly. Magnolia var fint även innan de expanderade, men jösses sicka fina inredningsgrejor de har. Massor av olika lyktor, fågelburar, julgransdekorationer och annat pynt. 

Det var bara vi i butiken, så det var inte svårt att få överblick över alla vackra saker.

Jag såg t o m en dekorationsuggla man kan sätta ett långt ljus i huvet på... Men den lät jag faktiskt bli...


Jag såg en annan uggla - en vit kruka på Lagerhaus - men den var inte heller i min smak, så jag lät bli den också...

Jag hade så gärna velat få tag i fler av de finfina uggle-lyktorna de hade förra året, men icke sa nicke...


(men några små små uggleberlocker följde i alla fall med hem...)


...


Jag åkte ju mest till Magnolia för att kolla in deras stansar... Jag trodde att det var handstansar jag skulle finna, men blev lite överraskad av att finna dem i form av plattor som man stansar fram i sin stansmaskin :-). Men vad gör väl det, när man har en Big Shot... Det är ju bara att stansa på...


...


Sen styrde vi kosan till Knallelands centra - huset där alla roliga affärer finns. Vi hittade till slut några kuddöverdrag (beige-guld, mossgrön och shesam-brun) i någon tavelaffär samt två helt underbara murriga plädar på Chilli. Så nu är det läge för mys i soffan...


Och, javisst ja... Sambon fick upp ögonen på en avlång lykta utan fönsterglas - med plats för x antal stearinljus i form av en spiraltrappa... Den är på sin plats och han verkar riktigt nöjd.


...


Nu skall jag bara röja undan alla till salu-pysselsaker - så att vi kan njuta av den färgglada soffan med mysiga höstfärgs-kuddar.


Och på söndag är det dags för lite papperspyssel i goda inspiratörsvänners lag... Och då måste man ju ha det fint hemma... :-).


...


Jag antar att det blir TV-kväll resten av kvällen... Först, Äntligen hemma, sen Desperate Housewives och avslutningsvis Lile to me... Förutsatt att jag inte orkar med mer TV förstås...


Men först och främst... Städa och röja...

Av Sari - 9 november 2010 11:15

Det var väl för tur att jag har en ledig dag idag, så jag slipper ge mig ut i det här snöovädret!!!


Jag håller på med en julkrans som jag stansat ut en massa blommor och snöflingor till. Men mera om det sen...


För den som vill ha en RIKTIGT fin krans på ytterdörren i år - kanske följande video kan tjäna som inspirationskälla.


Jag får allt fortsätta med min pappersblomkrans ett bra tag till för att kunna känna mig nöjd :-).


Och när jag fick syn på denna video, kunde jag ju inte låta bli att lägga ut den. Den påminner ganska mycket om en annan dörrkrans jag infogade en video om i helgen... :-)...

Här kommer fortsättningen:


PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

KALENDER

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011
>>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Hagaplan