SARIS PYSSELBLOGG

Senaste inläggen

Av Sari - 24 november 2010 07:50

Här kommer min video på finska. Jag kände ett sånt enormt sug efter att göra finska julkort, och varför inte också göra en youtube-video när jag ändå höll på... 


Ni som inte kan finska, kommer givetvis inte att förstå ett jota, men kanske gillar ni kortet i alla fall... Och kanske kan det vara roligt att höra mig pladdra på mitt modersmål... :-). Och om någon tycker att jag pratar fort, så gör jag det. Jag är själv lite förbluffad över HUR fort det går ibland... :-).


....


Tässä nyt ensimmäninen videoni suomen kielellä. Minulla oli kova halu tehdä suomalisia joulukortteja, ja miksei tehdä myös youtube-video.


Av Sari - 24 november 2010 07:27

Jag har ju lovat att göra mina juldekorationer själv i år... Vi får väl se hur det går med det i verkligheten... Julkorten skall ju också göras... Och jag har inte hunnit med värst mycket så här långt...GERMAN BELL ORNAMENT


Här kommer en handledning på ett tyskt klockhänge -en s k german bell ornament.


Ta ett kvadratiskt papper i valfri storlek och vik det på hälften. Upprepa på andra sidan. Vik sedan diagonalt. Upprepa på andra diagonalen.

Nu kommer det kluriga... Ta varje hörn och låt dem mötas vid mitten-skåran. Det blir många vikningar, 8 stycken närmare bestämt :).

Vecka ut papperet igen, och vik sedan ihop alla sido-bigningar tills du får en pyramidliknande "klocka".

Gör ett hål i mitten av botten, häng något vackert där och förslut hela klockan med ett vackert band eller något liknande upptill.

Lycka till!


Kolla på videon ett par gånger till om du känner dig osäker...

 

SNOWFLAKE STAR ORNAMENT - JULSTJÄRNA AV PAPPERÄnda sedan förra året, har jag velat göra en julstjärna i papper. Den finns i olika storlekar, och oftast är den gjord utav dubbelsidigt tunt papper. Den kallas bl a för snowflake star ornament... Och här finner du en handledning till den:
Av Sari - 23 november 2010 02:00

Både Tessan, Lina och jag älskar stämplarna från the Greeting Farm. Den här gången valde både Tessan och jag vi båda att göra ett kort med det senaste tillskottet Beanie Anya. Jag har färglagt Beanie Anya med copic ciao marker-pennor.  
Den som är nyfiken får stilla sig till fredag, för att se Tessans härliga kort.


Jag har embossat bakgrunden med en härlig snöflingestämpel från ett nytt stämpelset vi fick i förra veckan. Därtill har jag satt dit ett litet vykort från ett annat stämpelkit. Jag har distressat det med vintage photo för att ge det en gammal look.

För att påminna oss om att vi har 24 dagar till julafton i december månad (till skillnad från andra delar av världen, där de måste vänta i ytterligare en dag för att få sina julklappar), valde jag att skriva ut just det med Tim Holtz helt underbara alfabetsstans Vintage Market.

Den lilla cirkeln med scallopkant har jag stansat ut med Spellbinders Lacey circles.Av Sari - 22 november 2010 14:49

Snacka om att vara på kortvikningshumör. Den här veckan har jag två kurser, både hos Kortmakaren och Scrap & Hobby!

Men det är ju också extra roligt att vika kort på speciella sätt. Jag har fått många favoriter genom åren och jag bjuder gärna på några tips och trix för att få till vikningarna som de skall vara :-).


Så om du inte fått gjort alla julkort ännu, kan du passa på att lära dig riktigt roliga kortvikningar hos oss onsdagen den 24 november 2010.

Kursen pågår mellan 18:15-21:15 och kostar 295 kr.

Fika ingår.

Dessutom har du 15 % på hela sortimentet under kurstiden :-).

 

Välkommen med din anmälan på info@scrapohobby.se.

Av Sari - 20 november 2010 07:28

Jag alltid gillat tanken på att kunna rita och skriva vackert. Som barn älskade jag att teckna. Inte för att jag var särskilt bra på det, men det gav mig sinnesro att försöka rita och skapa något på egen hand. På senare år blev jag väldigt förtjust i tanken att kunna kalligrafera. Ni som sett min handstil kan säkert förstå varför :-).


För att återigen ta mig till barndomens lyckliga tider jag hade ritandes, kanske jag kan ta det hela ett steg längre med Sakuras pennor :-). 


Så mitt nästa projekt blir att lära sig att använda alla dem på olika underlag, pappersfärger och -kvaliteter.

Jag tror nog dock att det kan ta tid, för det finns en uppsjö av olika typer av Sakurapennor att lära sig att hantera. Men det kan ju vara riktigt bra att ha något avslappande att göra under juletid :-).


GLAZE 3D-ROLLER


 

 

SOUFFLÉ DECO-ROLLER

 

 

METALLIC GEL PEN

 

SILVER AND GOLD SHADOW GEL PEN

 

MOONLIGHT GEL PEN


GELLY ROLL STARDUST GLITTER PEN

 


Ännu en video om stardust-pennorna


Psst...


Du vet väl om att vi har ett jättebra sortiment av sakurapennor hos Scrap & Hobby...

Av Sari - 20 november 2010 01:00

Jag har ju haft några kurser med hur man jobbar med olika distressprodukter. Jag tänkte att det kunde vara sköj för er andra att också få ta del av mina aha-upplevelser i en videoserie på tre delar.

I've had a couple of classes in how to work with different distress products from Tim Holtz. I thought I'd share my aha moments with you guys in a three piece film series.
  
Här kommer det några bilder också...

        

Av Sari - 19 november 2010 12:55

Vi tog oss ut på stan i söndags, sambon och jag.

Jag var på jakt efter ugglor.

Och så ville jag få tag i andra säsongen av "In Treatment". (Jösses, så bra den serien är!!! ).


Det blev en och annan uggla som fick följa med hem (från bl a MIO och en inredningsaffär på Frölunda köpcentrum). Men jag tänkte främst visa er en riktigt färgglad sådan som du kan hänga i granen. Jag hittade den på Åhléns. Men den fick allt stanna kvar i butiken, eftersom jag det här året skall ge mig på att göra mina egna dekorationer...     


Jag lät mig också förföras av andra vackra mönster och former, som t ex den här tekannan:


  

Av Sari - 19 november 2010 06:47

Kolla här sicken smart lösning på hur man lägger upp färgen på en egengjord palett...


Gör en lathund med alla 36 distressfärger (eller ett mindre antal om du inte tror dig köpa dem alla...) (du hittar dem säkert på nätet någonstans) och skriv ut det.

Laminera arket.

Välj ut vissa färger som du vill jobba med. Droppa dem på paletten och jobba därifrån. 


Det som jag gillar med denna lösning, är att du själv kan bestämma dig för hur stor den skall vara. Den är också väldigt lätt att rengöra och återanvända :-).


 

Det som återstår för mig, är att lära mig att färglägga ... och att tycka att det är värt att lägga ned den tid det faktiskt tar för att få ett snyggt resultat...

 

...

 

Någon frågade mig var man kan köpa en pensel-penna. Vi (Scrap & Hobby) har redan nu en gul variant av denna (kanske inte upplagd i butiken ännu...), men vi kommer också att få in en något mindre sådan från Koi (waterbrush från Sakura of America) - kanske redan nästa vecka.

Själv har jag två stycken vattenpenslar från Koi, helt enkelt för att jag slarvat bort den första och bara var tvungen att ha en till. Och sen hittade jag den första... Men men... Det är nog bra att ha två :-) (speciellt när man inte använder dem - hö hö höööö).

 

 

Det som skiljer KOI-penseln från andra penslar är att gängningen är japansk - d v s åt andra hållet. Man kan slita plastfodralet fördärvat om man råkar glömma av det...

Enligt mitt tycke är penseln helt superb. Du har bra kontroll över vattenmängden och den ligger skönt i handen.

 

Du kan läsa mera om Koi-penslen här.Här tycker någon annan till om olika vattenpenslar.

PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

KALENDER

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011
>>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Hagaplan