SARIS PYSSELBLOGG

Senaste inläggen

Av Sari - 24 december 2010 22:00

VARNING FÖR HA-BEGÄR!


Jag sprang på den här handledningen...

Nu har jag visserligen inte PhotoShop... Men kanske har jag en större anledning att skaffa det, efter denna video :-).


Av Sari - 24 december 2010 08:40

Ibland när man tvivlar på sig själv eller bara behöver piggas upp lite, kan det vara bra att gå tillbaka i tid och tanke och titta på bra saker man gjort. Att bara ta en liten promenad på Minnesgatan kan göra att du faktiskt ser din egen utveckling, eller kanske får en annan syn på sig själv.


...


Just nu behöver jag nog något liknande, helt enkelt för att jag tar avstånd från den julhysterin. Jag gör något annorlunda. Något som kanske inte anses vara accepterat bland stora massan.

 

Det är bara sambon och jag som firar jul i år. Det får duga med att bara umgås, titta på tv, pyssla och äta god mat.

 

Jag tackar medvetet nej till det sällskap som en alkoholiserad och skuldtyngd mor skulle kunna bjuda på idag, eller kanske imorgon. Jag tackar också nej till att köpa julklappar - bara för att, även om jag egentligen skulle vilja ha en liten, liten julklapp... 

Vi åker heller inte nedåt landet för att hälsa på sambons familj - helt enkelt för att det skulle kosta på att köra ned samt att det skulle kännas konstigt att åka dit utan julklappar.

Om jag ansåg att jag hade råd, skulle jag hellre skänka pengarna till behövande i u-länderna.

 

Det är en tvekamp som pågår inom mig. Och visst är jag - helt ärligt - riktigt avundsjuk på de som har normala familjer att umgås och ha det mysigt med, speciellt vid jul. Jag är givetvis glad för deras skull, men jag känner ändå en väldig saknad av detta i mitt eget liv.

 

Men det är ju det här med skuld. Den är som en vansinnigt tung ryggsäck jag bär på. Varje dag.

 

Ska man åka och hälsa på släkten, "bara för att", eller "kan" man ta hänsyn till sig själv mer än andra?

Min erfarenhet från tidigare jular - och framför allt tiden efter julen... januari ... den längsta månaden på året - gör att jag försöker tänka efter före.

Alla dessa extrautgifter som jag brukat unna mig, "bara för att det är jul", har gjort att jag känt mig riktigt usel tidigare under åren. Mången gång har jag tänkt att aldrig mer, det får inte hända igen.

 

Det är det, som jag försöker undvika denna gång. Men jag måste erkänna att det känns lite tråkigt att vara motvalls kärring. Men jag antar att det här är eldprovet. Klarar jag det nu, så kommer det att vara lättare nästa gång att våga vara annorlunda. 

 

Att säga nej, har faktiskt varit något jag övat på under året. Det känns givetvis bra efteråt, när man vågat tacka nej till för mycket stress samt insett att huvudvärken släppte för att jag försökte göra något kroppen instinktivt sade nej till.

Så det är väl bara att titta i backspegeln och tänka att jorden inte går under för det. Jag är inte en sämre människa för att jag inte gör något som "förväntas" av mig. 

 

...


Jag bearbetar mig själv, varje dag. Jag är så långt från en perfekt människa man kan bli, men jag fortsätter att kämpa med mig själv och det arv jag bär på.


Jag har också hittat kanaler att ventilera igenom, utan att de tär för mycket på mig. Pysslet är en sådan kanal. Det fanns en tid när jag inte kunde komma ur loopen utan att älta ihjäl mig. Men en blick i backspegeln och en titt på alla pyssel-alster jag gjort under åren, ser jag att jag har en styrka och vilja att göra något annat än att älta.


...


För att skapa en god känsla runt mig själv denna motstridiga jul, har jag samlat ihop alla härliga kommentarer till mina alster från tag-kalendern hos Scrap & Hobby från i år.

För som sagt... Det var ju det här med att se på sig själv från någon annans perspektiv.


För att få struktur i den ofattliga mängden kommentarer, har jag börjat beta av många av de kommenterandes bloggar för att få lära känna dem lite bättre samt få ny inspiration. Och genast mår jag mycket bättre :-). (allt handlar väl om fokus... om det du tänker på får dig att må dåligt - så kan det vara en bra idé att tänka på något annat... :-)... ) 


...


Jag vill med detta inlägg passa på att tacka alla som inspirerat mig genom åren samt orkat kommentera, både hos mig och i Scrap & Hobbys tag-kalender. Ett litet välmenande ord kan göra underverk.


Tro mig!


Så ta dig tid att lämna en kommentar hos någon du tycker har gjort något bra.

Ta en runda bland andra bloggare - bara för att öppna upp ögonen för nytt sätt att skapa. Och tacka den du fått inspirationen utav.


Kanske finns det någon annan än mig där ute, som behöver lite trevlig feedback att falla tillbaka på, på en regnig dag...


...


Med detta inlägg passar jag på att önska er alla en riktigt god jul.

Av Sari - 24 december 2010 02:00

Jultomten knackar på dörren och säger Ho, Ho, Ho... Åtminstone i amerikanska filmer. Här hemma i Svedala frågar den efter snälla barn.

Julafton, den 24 december, är en glädjens dag för många. Äntligen får barnen öppna sina julklappar...

Men det är klart... Tiden som de öppnar på varierar beroende på i vilken familj man bor.


...


Psst...

Ni kommer väl ihåg att ställa fram en tallrik gröt åt tomten!

  

Här är min julaftonstag, som kanske kan resultera i en liten julklapp för någon vuxen papperspysslare - förutsatt att man lämnar en kommentar hos Scrap & Hobby.


  


Jag började med att färglägga tagen med tea dye distress ink. Sedan stämplade jag den största granen från Reprints julgrans-set. Jag använde både Pine Needles distress ink och Forest moss distress ink för att få lite liv i granen.


Jag dekorerade den med röd Pearl Maker (och tänk att jag lyckades göra färdigt kortet fastän "kulorna" inte torkat...).

Till höger om granen har jag stämplat en kvist från samma stämpelset  i olika gröna nyanser - för att ge intryck av att en grankvist sticker in i bilden...

Du ser också en söt liten ugga skymta fram ovanför granen. Den tyckte jag ju bara var tvungen att pryda detta kort! Ho hooo.


  

  


Den ovala stämpeln som det står "Får ej öppnas förrän julafton - Tjuvkika inte" på, kommer från Inkido. Jag har också "post"-stämplat dagens datum med en annan stämpel från Inkido.


...


Jag fortsätter min vandring på akvarell-tekniks-färgläggningsvägen. Den här gången har jag färglagt paketen (från samma stämpelset som ovan) med lite olika tekniker. Jag har också avslutat med att dekorera "banden" med stickles-glitter.


  


Jag vill passa på att önska er alla en riktigt god jul!


Tänk bara på att inte föräta er på skinksmörgåsar och annat smått och gott.

Varva ned.

Umgås.

Och känn att även du har rätt att vila upp dig under julen!


Jag skickar er massor av härliga julkramar, som värmer er tills vi ses igen.
Av Sari - 21 december 2010 18:44

Om du gillar lite tuffare stämplar, kanske dessa gotiska skönheter från Tiddly Inks kan vara något...Av Sari - 21 december 2010 13:06

Även om jag försöker ha kontroll över vad som heter vad, så verkar det som om mina brads kallas för öljetter i vissa sammanhang :-).


Av Sari - 21 december 2010 12:10

Här visar jag hur du kan göra ett stafflikort med vågkant. Jag använder mig av Spellbinders olika stansmallar för att få till formen. Du kan givetvis använda dig av det du har hemma.

Men om du funderar på om Spellbinders är bra, så kan jag bara säga JAAAAAA!. De är toppen!

Jag rekommenderar varmt både en vanlig cirkel med vågkant och den åttakantiga cirkeln med vågkant. Därtill tycker jag att den inverterade scallop-cirkeln är ett måste i var pysselkvinnas hem!


Och kolla in den supersöta lilla björnen i den fina barnvagnen. Jag blev störtförälskad första gången jag såg den! Den kommer från samma företag som gör den lila väskan med minst 10 olika funktioner... Crafter's Companion.


Av Sari - 21 december 2010 05:30

Ja, så har vi kommit till den 21 december. Nu är det inte många dagar kvar till dopparedan'. Jag vet inte hur många av er där ute som fortfarande doppar i grytan. Som fosterbarn fick jag smaka på det i min ungdom.


Nog om mina matupplevelser... (men, åååh... snart är det dax för kålrotslåda... bara någon dag kvar... :-)... ). Ikväll skall jag göra antingen morotoslåda, kålrotslåda eller kanske de underbara julstjärne-"bakelserna" (joulutortut).


...


Här är min tag som öppnar lucka 21 i Scrap & Hobbys tag-kalender. Jag har låtit inspirationen från Tim Holtz vägleda mig med denna tag...


Jag fick idén om att stansa ut något med Martha Stewarts Iron Gate-stans. Min tanke var att det skulle bli ett ihopknött staket, men jag kom att ändra mig när jag insett att den gröna färgen skulle passa bra som en buske - t ex framför ett hus.

Därefter stansade jag ut Timpans Rickety House i riktigt hård wellpapp, som jag sedan färglade med några bruna nyanser (distress ink pads). För att ge det hela en lite rustikare look, strök jag på Vintage photo Distress stickles... Ta och testa det, det blir en riktigt fräck - sandpappersliknande struktur...


Jag färglade bakgrunden blå och lite gul i mitten - där jag tänkte mig att ljuset inifrån huset kunde illustreras.


  


Efter att ha limmat dit både hus och "staket/häck" - kände jag för att sätta på något mera. Jag mindes att Timpan jobbat med djup i sina alster, så jag beslutade mig för att göra samma sak. Jag stansade ut staket med On the fence-stansen och limmade dit den som en båge. Först senare insåg jag att jag kunde göra en halv åtta av det hela, genom att limma mittendelen av staketet med busken.


Därefter kom jag till det jag hela tiden velat få med i detta projekt, nämligen en av de fina biljettstämplarna (odds and ends) som Tim Holtz släppt i år, i sitt hundrade stämpelset! Ja, ni läste rätt... HUNDRADE! Han har allt hållt på ett tag, den där mannen...


Det finns flera olika stämplar - både för Halloween, jul och Valentin-dagen. Det finns också en halvtom biljett - som du kan sätta in olika uttryck i. Jag valde "live the LIFE you've imagined...".


Jag satte det på sniskan mellan huset och häcken.


  


Efter att ha sorterat mina smådekorationer i käcka 14-facks plastlådor, kom jag på att jag hade käcka bakgårds-katt-knappar från YouDo, som bara väntade på att få komma till användning. Jag letade upp den fräckaste katten av alla, och sen var det bara att limma fast den på staketet.


För att märka ut dagens datum, ville jag använda en brevlåda. Jag kom sedan på att jag hade en sådan från DoodleFactory. Jag stansade ut den lilla cirkeln och skrev siffran 21 för hand. JO, jag vågade faktiskt :-)!


Efter att ha sett att det fanns utrymme för något bakom i halv-åtta-staketet, bestämde jag mig för att använda Timpans branch tree-stans. Jag stansade ut även denna i riktigt kraftig wellpapp, och färglade den med Walnut Stain - både från dyna och distress stickles.


  


För att få till en snygg finish på tagen, beslutade jag mig för att stämpla stämplar med Inkidos fina stjärnstämpel. Jag glittrade till dem lite, för att ge lite blingkänsla till denna "kväll".


Snöeffekten har jag fått till med både glitterflock och vit pearl maker.


Om du vill se den i videoform, kan du kolla här... Men håll i dig... Det blir rätt så skakigt på sina ställen eftersom jag håller kameran i min hand :).
Av Sari - 19 december 2010 16:07

Visst gillar alla saker som är gratis...

Hos Ellis såg jag några fräcka julkort som hon fått bilderna till helt gratis.

Tiddly inks är namnet du skall hålla reda på om du vill nyttja dessa gratis-godsaker...

Jag såg en massa fina saker i deras blogg också...


PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

KALENDER

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011
>>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Hagaplan